RECETAS DE COCINA KEUKENRECEPTEN

Empanada rápida

La masa es muy fácil y rápida de preparar: ya que no lleva levadura y gracias a la incorporación de la grasa en caliente, se obtiene una masa ligera y muy crujiente que casa bien con cualquier relleno. Los rellenos pueden variarse a voluntad. El magro de cerdo es típico de la cocina gallega, pero tanto el bacalao con piquillos o el clásico bonito dan excelentes resultados. 

Het deeg is heel eenvoudig en snel te bereiden omdat het geen gist bevat. Door het toevoegen van verwarmd vet, verkrijgt men een licht en knapperig deeg waarbij om het even welke vulling past. Het magere varkensvlees is typisch voor de Galicische keuken, maar zowel de kabeljauw met piquillos (ingemaakte rode pepertjes met een zachte fijne smaak) als de klassieke bonito (witte tonijn) geven uitstekende resultaten. 

MEZCLAR / MENGEN

Poner en un cuenco la harina con el pimentón y la sal. Calentar el aceite hasta que empiece a humear, retirarlo del fuego y añadir de golpe la harina. Mover y agregar el agua. 

In een kom de bloem met het paprikapoeder en het zout mengen. Verhit de olie tot het begint te roken. Van het vuur nemen en de bloem ineens toevoegen. Roeren en het water eraan toevoegen. 

AMASAR / KNEDEN

Espolvorear la mesa de trabajo con harina y trabajar la masa. Formar una bola y dejarla enfríar tapada con un paño húmedo. Es importante que se enfríe la masa.

De werktafel bestuiven met bloem en het deeg kneden; Het deeg in een bol vormen en laten afkoelen bedekt met een vochtig doek (uiteraard niet door en door nat). Het is belangrijk dat het deeg afkoelt.

PICAR / HAKKEN

Pelar y picar la cebolla. Cortar en dados el magro de cerdo y el jamón y el chorizo en rodajas. 

De ui pellen en snipperen. Het magere varkensvlees én de gerookte hesp (type jamón serrano) in dobbelsteentjes snijden en de chorizo in plakjes.

FREÍR / FRITUREN

Poner el aceite en una sartén y freír la cebolla, cuando está hecha, rehogar encima el magro de cerdo sazonado, el chorizo y el jamón. Incorporar la salsa de tomate.. 

Doe de olie in een pan en bak de ui tot ze glazig is., Daarin het gekruide varkensvlees, de chorizo en de hesp fruiten. Voeg de tomatensaus toe. 

FORRAR / BEKLEDEN

Engrasar y enharinar un molde de 24 cm de diámetro. Extender la masa sobre una superfficie enharinada, procurando que quede muy fina. 

Een vorm met een diameter van 24 cm nvetten en bestuiven met bloem. Verdeel het deeg over het bebloemde oppervlak en zorg ervoor dat het deeg zeer fijn is. 

RELLENAR / VULLEN

Echar el relleno en el molde y cubrir con el resto de la masa extendida. Recortar y doblar los bordes. Adornar con palitos de masa. 

Giet de vulling in de vorm. Dek af met het overblijvende uitgerolde deeg. Het overtollige deeg afknippen en de randen omvouwen. Garneren met strookjes overgebleven deeg.

COCER / BAKKEN

Pintar la empanada con huevo batido, pinchar la superficie y cocerla en el horno precalentado a 180° durante 40 minutos.

De empanada instrijken met losgeklopt ei, het oppervlak inprikken en bakken in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 40 minuten.